Städfirma

Städfirma

Väststäd är ditt trygga val för städrelaterade tjänster – både i hemmet och på arbetsplatsen.

Städfirma

Väststäd är en pålitligt, erfaren och komplett städfirma. Vi erbjuder de flesta städrelaterade tjänster för både privatpersoner och företag i västra götaland och halland.

Kontakta oss idag för via vårt kontaktformulär för en kostnadsfri offert – vi återkopplar samma eller nästkommande arbetsdag!

Är du ett företag och söker kontorsstädning, byggstädning eller andra städtjänster för ditt företag? Ring in till oss direkt!


Om du söker veckostädning eller annan typ av regelbunden städning har du hittat helt rätt. Väststäd är en komplett städfirma med expertis inom flera områden. Våra städare är erfarna med det mesta som går att göra inom städrelaterade tjänster, från veckostädning, flyttstädning, visningsstädning och givetvis ute hos våra företagspartner. Kontorsstädning, byggstädning och några av våra vanligare uppdrag.


Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert!

Begär Offert

 • 1
 • 2
 • 3

  • 1

  • 2

   Step 2

  1/2  E-post
  Mobilnummer
  Meddelande

  Veckostädning

  Veckostädning är vad vi på Väststäd kallar regelbunden städning. Oftast sker detta ute hos våra kunder på veckobasis, men givetvis förekommer också att vi städar fler eller färre gånger på en vecka. Vissa kan välja städ så lite som varannan vecka, eller en gång per månad, och andra kan vilja fördela ut städet på två dagar på en vecka.

  Vilket upplägg som är bäst är helt upp till dig, och i de flesta fallen kan vi självklart hitta en bra lösning för dig!.

  Veckostädning kan vara allt från en lätt städning på veckobasis följt av en rejäl städning en gång i månaden, eller för de som behöver så görs en grundlig städning var till varannan vecka.

  När vi prissätter regelbunden städning så tittar vi på ett par faktorer – storlek, antal rum, våtutrymmen, tyger, mattor, storleken på köket och dylikt. Det är svårt att sätta ett “ungefärligt” pris för en städfirma, därför är det viktigt med kommunikation med dig som kund.

  Ett vanligt sätt för oss att sätta ett bra pris på en veckostädning – är att komma ut på en så kallad “provstädning”. Detta brukar vi kunna erbjuda till ett rabatterat pris, och sedan kunna ge dig en offert på hur många timmar du önskar att anlita oss på.

  Givetvis kan vi även hjälpa till med mer än bara städning, så som att plocka ur diskmaskinen, rengöra köksutrustning, tvätt & torkning, fönsterputsning, vår och höststädningar och dylikt. Vi fixar det mesta!

  Kontakta oss idag för en offert på veckostädning.

  Veckostädning

  Vi finns på dessa orter

  Vi finns på de flesta orter med omnejd i Västra götaland och Halland. Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert eller rådgivning rörande dina behov av städ och lokalvård.

  Visningsstädning

  En visningsstädning inför en försäljning av din bostad brukar vi kalla en ‘lättare typ av flyttstädning’. Inför visning så brukar man vilja ha hemmet snyggt och rent för att göra ett bättre intryck inför de potentiella köparna.

  En visningsstädning innebär att vi som städfirma går in och utför en ‘inför flyttstädning’. En omfattande städning av alla ytor och utrymmen, men även städning, dammtorkning och dammsugning av möbel och klädsel – något som normalt inte utförs i en vanlig flyttstädning.

  Efter försäljningen av bostaden är gjord och ett datum för utflyttning är satt kan du komplettera med en flyttstädning. Även om man givetvis kommer nyttja ytorna fram tills utflyttning kan det ändå innebära att det blir en lättare flyttstädning! Bokar du både visningsstädning och flyttstädning hos oss så hittar vi givetvis ett kanonpris på hela paketet!

  Vi på Väststäd vill vi vara hjälpsamma oavsett vilken omfattning du behöver på din visningsstädning – hör av dig till oss med vilka önskemål eller frågar du har!

  Visningsstädning

  Byggstädning

  Byggstädning är en tjänst som många tror endast finns tillgängliga för företag – Men så är inte fallet. Vi utför detta även till många olika typer av privata hushåll. För er som byggt ett nytt hus, renoverat eller byggt ut är byggstädning ett bekvämt alternativ. En byggstädning kan innebära en grövre typ av städning, där vi samlar ihop överblivet byggmaterial, gips, skräp och spån – till en finare typ av byggstädning som handlar om att torka ytor, fönster, lister och golv som samlat på sig byggdam och andra partiklar som kan vara svåra att få bort utan rätt utrustning och erfarenhet.

  Om du behöver hjälp med byggstädning så är Väststäd rätt städfirma för dig. Vi jobbar med både företag och privatpersoner vilket ger oss både erfarenheten och utrustning att kunna utföra arbetet med gott resultat och till ett bra pris.

  Visste du att – Byggstädning omfattas inte av RUT-avdraget, utan klassas som ROT-arbete. Detta gör skillnad på vad du i slutändan betalar på fakturan – så var noga när du jämför offerter mellan olika städfirmor då det har visat sig att detta inte alltid görs på korrekt sätt, och i slutändan är det du som kund som kan drabbas.

  Byggstädning

  RUT & Övrig info från oss på Väststäd

  RUT inom städtjänster gäller endast för själva arbetskostnaden, alla andra kostnader sker utan RUT-avdrag.

  Dödsbo, Företagslokaler & Företagslägenheter.

  Viktigt att veta är att inte alla typer av jobb ger rätt till RUTavdrag. Givetvis försöker vi meddela dig innan bokning om din bokning är RUTberättigad eller inte, så vida vi har fåt information av dig på förhand. Men i slutändan är det ditt ansvar att kolla upp dessa regler. Nekas du RUTavdrag av olika anledningar, kommer detta belopp att faktureras till dig tillsammans med en hanteringsavgift.

  Dödsbon

  Det är väldigt vanligt att vi får förfrågan om att städa och flytta ut ur dödsbon, vilket vi gladeligen hjälper till med och avlastar er under den svåra tiden. Däremot är dödsbon i regel inte RUT-berättigade, och således är det väldigt viktigt att du när du jämför offerter från olika företag om en flyttstädning Skövde, kollar så att dem inte räknat med detta.

  Företag

  Företag är inte RUTberättigade när de anlitar en städfirma, och gäller även dig med enskild firma. Därför kan man inte göra RUTavdrag för kontor, företagslägenheter eller andra arbetsrelaterade ytor. Givetvis har du andra möjligheter till avdrag via ditt företag, vilket du kan kolla upp på Skatteverket. Om du söker en städfirma till ditt företag, ta kontakt med oss på Väststäd idag

  Transport & Materialkostnader

  När du får en offert eller en faktura från oss så ser du att totala kostnaden är uppdelad på flera rader. En av dessa är materialkostnad och transportkostnad. Detta är inte en kostnad som ingår i RUTavdraget och därför ligger separat från arbetskostnaden. Om du har några frågor rörande din offert eller faktura, kontakta oss idag.

  Om du vill veta mer om RUT-avdraget och vad som, eller som inte ingår, kan du följa denna länk till Skatteverket

  Flyttstädning RUT