Flyttstädning

Flyttstädning

Välkommen till Väststäd

Låt oss ta hand om er flyttstädning!

Även om Väststäd är en komplett städfirma idag så började vi som specialist på just flyttstädning. Detta har gjort att vi ligger i framkant när det kommer till resultat, effektivitet och kundnöjdhet. Om man kombinerar dessa tre aspekter så kan man lita på att du som kund kommer få hög kvalitét till ett bra pris.

Vill du ha en offert är du mer än välkommen att ta kontakt med oss via kontaktformuläret, eller såklart ringa in till oss och peppra oss med frågor och funderingar!

De flesta av oss vet hur påfrestande en flytt kan vara, inte bara fysiskt utan också mentalt. Oavsett om man flyttar långt, eller kort. stort eller litet, så är en flytt något de allra flesta grämar sig över. Packa, sälja, magasinera, köpa nytt, hyra släp eller lastbil – och när man precis fått allt det tunga ur vägen så är det dags att påbörja en flyttstädning. Alla kanske inte vet, men en flyttstädning skiljer sig väldigt mycket mot den veckovisa städningen man gör hemma. Vissa tror jag skulle hålla med om att det är det tyngsta momentet i en flytt.

Att stressa med en flyttstädning är inte att rekommendera. Det kan bli väldigt kostsamt för alla inblandade och därför är det inte heller så konstigt att fler och fler börjar anlita en professionell städfirma.

Vi vill såklart att du ska slippa oroa dig över allt detta. Vi har erfaren personal med beprövad kompetens och kvalitativa resultat. Och givetvis erbjuder vi dessutom en garanti till alla våra kunder som bokar en flyttstädning.

Begär Offert

 • 1
 • 2
 • 3

  • 1

  • 2

   Step 2

  1/2  E-post
  Mobilnummer
  Meddelande

  Flyttstädning Pris

  Hur man prissätter en flyttstädning kan variera mellan olika företag. Vissa har fast pris och vissa har en löpande timpenning. Vilket som passar dig som kund är givetvis helt upp till dig, båda har sina fördelar och nackdelar. Hos oss på Väststäd så tar vi oftast betalt per kvadratmeter när vi ger dig ett flyttstädning pris.

  Vi börjar först med att räkna ut ett ungefärligt kvadratmeterpris för flyttstädning av din bostad. Detta kan såklart variera beroende på storlek och typ av bostad, och kan variera någonstans mellan 20-45kr per kvm inkl RUTavdraget. Efter det gör vi eventuella tillägg och avdrag som kan påverka priset upp och ner, t.ex. om ett rum ska renoveras och inte behöver städas, eller att fönsterputsningen redan är gjord.

  Andra faktorer som kan påverka priset är skick på bostaden, hur vida det är rejält smutsigt, normalt smutsigt eller lättstädat (eller andra saneringsolägenheter) och givetvis räknar vi också på antal fönster, inglasade balkonger och altaner.

  Flyttstädning pris

  Punktlista Flyttstädning Väststäd

  Vad ingår och inte?

  Vi får väldigt många frågor om vad som ingår och inte i en flyttstädning – därför har vi komprimerat en lista på de vanligaste krav som ställs av hyresvärdar, fastighetsägare, kommuner och mäklare. Hos oss bokar du i regel en komplett flyttstädning, så du slipper oroa dig för att något skulle falla mellan stolarna eller inte ingå. Skulle det vara så att din situation ser annorlunda ut, eller du har andra önskemål, meddela gärna oss så skräddarsyr vi en lösning för dig. Ta kontakt med oss via kontaktformuläret och skriv några rader om vad du har för behov, så återkopplar vi direkt vi kan med rådgivning och offert.

  I samtliga rum

  • Våttorkning av golv
  • Tak och väggar dammas
  • Torkning av lister, socklar
  • Element, på och bakom
  • Avtorkning av innedörrar
  • Garderober och klädkamrar rengörs
  • Fönstertvätt insida
  • Fönstertvätt utsida och mellan glasen om det är genomförbart.

  Kök

  • Rengöring av alla ytor och bänkskivor
  • Avkalkning av diskho vid behov
  • Skåp och luckor rengörs in –och utvändigt
  • Kyl och frys rengörs in- och utvändigt. Även bakom om de går at dra ut
  • Under diskhon
  • Spis och ugn. Bakom om det är möjligt att dra ut
  • Rengöring av ugnsgaller samt sköljning och avtorkning av plåtar.
  • Spisfläkt, kåpa och filter, om den är möjlig att ta lös.
  • Diskmaskin

  Badrum

  • Rengöring av alla ytor
  • Fogar och rör tvättas
  • Badkar och duschkabin rengörs och avkalkas. Även golv och vägg bakom badkar om möjligt
  • Skåp och lådor torkas ur
  • Golvbrunnar rensas
  • Torktumlare och tvättmaskin rengörs

  Flyttstädgaranti

  Vi på Väststäd är så säkra på vår sak att vi lämnar vad vi tycker är marknadens bästa Flyttstädgaranti! Vår erfarenhet ger oss möjligheten att arbeta både noggrant och metodiskt, men också snabbt och effektivt. Denna kombination blir att vi kan erbjuda högsta kvaliteten av städning, men också hålla nere priserna då vi inte behöver fler timmar än nödvändigt.

  Ibland kan det ju dock vara så att vissa rutiner brister eller helt enkelt mänskliga faktorer som spelar in, vilket kan leda till man får göra om vissa delar eller justering av arbetet. Då är det som allra viktigast att man har en riktigt bra flyttstädgaranti på plats.

  Givetvis åtgärdar vi alla typer av fel eller missar helt utan extra kostnad, om inget annat sägs eller har överenskommits under uppdragets gång.

  Vid försäljning så fungerar vår garanti i 2 led. Både till dig som beställt flyttstädningen från oss, men också till köparen av bostaden. Detta ger dig alltså dubbel trygghet i hela processen! Kontakta oss för mer information of Väststäds flyttstädgaranti.

  Flyttstädning med garanti

  RUT & Övrig om info om Städ & Flytt från Väststäd

  RUT inom städtjänster gäller endast för själva arbetskostnaden, alla andra kostnader sker utan RUT-avdrag.

  Dödsbo, Företagslokaler & Företagslägenheter.

  Viktigt att veta är att inte alla typer av jobb ger rätt till RUTavdrag. Givetvis försöker vi meddela dig innan bokning om din bokning är RUTberättigad eller inte, så vida vi har fåt information av dig på förhand. Men i slutändan är det ditt ansvar att kolla upp dessa regler. Nekas du RUTavdrag av olika anledningar, kommer detta belopp att faktureras till dig tillsammans med en hanteringsavgift.

  Detta är en sits vi alla vill undvika, så därför kan vi skriva några vanliga typer av arbeten som inte är RUTberättigade.

  Dödsbon

  Det är väldigt vanligt att vi får förfrågan om att städa och flytta ut ur dödsbon, vilket vi gladeligen hjälper till med och avlastar er under den svåra tiden. Däremot är dödsbon i regel inte RUT-berättigade, och således är det väldigt viktigt att du när du jämför offerter från olika företag , kollar så att dem inte räknat med detta.

  Företag

  Företag har inga avdrag för städ, flytthjälp eller andra RUTtjänster. Däremot är dessa tjänster momsade med 25% och detta gör de flesta företag ett avdrag för. Om du är ute efter en kontorsstädning eller annan typ av lokalstädning kan du vända dig till vår handläggare på kontoret, så kan vi på Väststäd hjälpa er med både information och Offert.

  Transport & Materialkostnader

  På vår offert och faktura så kan man se flera rader, bland annat arbetskostnad/kvadratmeterpris som är RUT-berättigat, och sedan en post för transport och materialkostnader. Detta är något man inte får RUTavdrag på, och därför ligger separat från arbetskostnaden. Om du har några frågor rörande kostnader eller bara vill ha en offert, kontakta oss via knappen nedan.

  Om du vill veta mer om RUT-avdraget och vad som, eller som inte ingår, kan du följa denna länk till Skatteverket

  Flyttstädning RUT